Vid polisinsatsen efter en explosion i Malmö kunde polisen gripa fem personer misstänkta för vapenbrott. Det är oklart om personerna hade någonting med explosionen att göra. Foto: Mikael Nilsson

Fem anhållna för vapenbrott efter polisinsatsen

Publicerad

Polisen hittade vapen i samband med insatsen efter nattens explosion i Rosengård. Flera personer kunde också gripas på platsen.
– Fem personer sitter anhållna för vapenbrott, säger Kristina Amilon.

Vid 03-tiden natten till måndag detonerade något i ett trapphus på Ramels väg på Rosengård.

Såväl polis som åklagare är tystlåtna om detaljerna kring händelsen. Polisen antydde under måndagen att sprängningen skulle kunna vara riktad mot en lägenhet i fastigheten, i vilken sex person befann sig.

– Förutom försök till mord är brottsrubriken allmänfarlig ödeläggelse. Totalt rör det sig om tolv målsägande inklusive de sex som befann sig i lägenheten, sade polisens presstalesperson Maya Forstenius då.

Vapen funna vid insats

I samband polisinsatsen på Rosengård greps också fem personer i anslutning till brottsplatsen.

– Av utredningstekniska skäl kan jag inte kommentera vad det handlar om, säger Maya Forstenius.

Rör det sig om samma personer som befann sig i lägenheten?

– Det kan jag tyvärr inte kommentera.

Inte heller kammaråklagare Kristina Amilon vill gå in på detaljer. Däremot kan hon bekräfta uppgifterna att de gripna personerna misstänks för vapenbrott.

– Jag kan bara säga att man hittat ett vapen och att fem personer sitter anhållna för vapenbrott, säger Kristina Amilon.

Om personerna som är anhållna för vapenbrott har kopplingar till sprängningen vill varken polis eller åklagare kommentera i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer