Entrédörren i huset på Ramels väg på Rosengård blev totalförstörd och delar av fastigheten fick stagas upp med stöttor.  Foto: Mikael Nilsson

Sex personer fanns i lägenheten vid explosion på Rosengård

Publicerad

Sex personer befann sig i lägenheten på Rosengård i Malmö vid den kraftiga explosionen natten till måndagen. 

Ingen av dem blev dock skadad. Flera är skrivna på adressen, men polisen kan i nuläget inte säga om det fanns någon hotbild. 

– Vi rubricerar händelsen som försök till mord eftersom, explosionen var kraftig och vi utgår från de skador som hade kunnat uppstå, säger polisens presstalesperson Maya Forstenius.

Stagas med stöttor

Så såg det ut på plats efter explosionen på Rosengård

Det var vid 03-tiden som explosionen inträffade i en trappuppgång på Ramels väg. Entrédörren och en lägenhetsdörr blev totalförstörda. Delar av fastigheten fick stagas upp med stöttor.


På grund av skadorna misstänker polisen att sprängningen var riktad mot den aktuella lägenheten.

– Förutom försök till mord är brottsrubriken allmänfarlig ödeläggelse. Totalt rör det sig om tolv målsägande inklusive de sex som befann sig i lägenheten, säger Maya Forstenius. 

Området var på måndagsförmiddagen fortfarande avspärrat, och polisen kommer nu att höra personerna i lägenheten och andra eventuella vittnen. 

– Det är ännu inte klarlagt vad som exploderat, säger Maya Forstenius. 

Särskild händelse

Efter det senaste dygnets båda explosioner i Malmö, på Rosengård och på söndagskvällen en mindre explosion på Censorsgatan i området Gullviksborg, har polisen upprättat en så kallad särskild händelse. 

En särskild händelse används när polisen uppfattar det inträffade så omfattande och allvarligt att man behöver omfördela resurser. 

– Det är i nuläget svårt att uttala sig om det finns något samband mellan de båda sprängningarna, säger Forstenius. 

I samband med att polisen var på plats på Rosengård greps fem personer i anslutning till brottsplatsen. Personerna är misstänkta för andra brott än sprängningen.  

– Av utredningstekniska skäl kan jag inte kommentera vad det handlar om, säger Maya Forstenius.

Rör det sig om samma personer som befann sig i lägenheten?

– Det kan jag tyvärr inte kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldet i Malmö

Mer i ämnet