Våldtäkten avbröts av polisen på lekplatsen i Kungsparken i centrala Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Fem tonåringar åtalas för brutal gängvåldtäkt i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom åtalet mot de fem tonåringar som suttit häktade misstänkta för den brutala våldtäkten vid Casino Cosmopol i Malmö i oktober. Samtliga nekar till brott, men kvinnans dna har hittats på fyra av dem.

– Det rör sig om en ung kvinna, säger åklagare Kristina Amilon, som inte vill precisera kvinnans ålder.

Det var i oktober som en polispatrull som kom körande i Kungsparken avbröt våldtäkten mot kvinnan. Fem tonåringar – en 18-åring, två 17-åringar, en 16-åring och en 15-åring – greps. Samtliga häktades kort därefter, men 15-åringen har släppts ur häktet sedan dess.

Nu åtalas killarna för grov våldtäkt. Enligt åtalet har de tillsammans hållit fast kvinnan, våldtagit henne upprepade gånger och också misshandlat henne grovt. Fyra av de fem nekar till brott, den femte erkänner själva händelseförloppet, men förnekar brott.

Hittat dna

Åklagare Kristina Amilon säger till SVT Nyheter Skåne att det rör sig om en samlad bedömning av bevis och vittnesmål.

– Målsäganden har berättat på ett sätt och så är det övrig bevisning, säger hon.

Polisen har hittat kvinnans dna på fyra av gärningsmännen. Man har också hittat tillhörigheter från kvinnan på en av pojkarna och det finns bilder från övervakningskameror som visar hur de rört sig i närheten av brottsplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.