Foto: TT

Fingeravtrycken granskas på knarkkartan

Uppdaterad
Publicerad

Den advokat som misstänks för att ha hjälpt sin klient att smuggla ut en karta över en knarkgömma häktades av hovrätten i Malmö i går. Nu ska polisen granska huruvida advokatens fingeravtryck finns på kartan, skriver Sydsvenskan.

Det var i maj som Malmöpolisen hittade en karta i fickan på en ung man efter att han kraschat in i en lyktstolpe under en polisjakt. Kartan visade vägen till en kokaingömma med narkotika till ett värde av över en miljon kronor. Kartan kom från mannens yngre bror som satt häktad med restriktioner, och hans advokat misstänks ha hjälpt till att smuggla ut kartan.

På kartan har polisens experter totalt hittat sjutton fingeravtryck, varav tio tillhör brödraparet. Vem de övriga åtta fingeravtrycken tillhör är fortfarande en gåta – avtrycken har inte fått träff i fingeravtrycksregistret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.