Fritidsgården på Kroksbäck fick omfattande skador på fastigheten efter branden. Foto: Johan DerneliusVisa alla (3)
Visa alla (3)

Flera bränder i Malmö – misstänkt pyromandåd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en pyroman kan härja i Malmö. På bara ett dygn har det brunnit på tio olika platser i staden.

– Det ligger nära till hands, samtidigt som vi givetvis inte vill låsa oss, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen.

Två bränder inträffade under natten till lördagen i Malmö. En fritidsgård och en bil sattes i brand under natten och polisen misstänker nu att det kan ha ett samband med bränderna som inträffade under natten till fredagen.

– Det lutar ju åt att bränderna kan ha ett samband. Det var åtta igår och hittills i natt har vi två, säger Andreas Hulting, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Ingen skadades

Gårdagens bränder var mindre med flera bilbränder, brand i ett förråd till Malmö kanotklubb i Slottsparken och brand i ett bageri Sofielunds industriområde.

– I natt har vi en fritidsgård som brinner. Som tur är har ingen skadats, säger Andreas Hulting.

Ännu finns ingen misstänkt för bränderna.

– Vi har inga spår eller misstänkta ännu men vi tittar på lite gamla misstänka för det finns ett antal som vi vet kan göra sånt här. Sen kan det givetvis röra sig om ny gärningsman, säger Andreas Hulting.

Samma område

De åtta bränderna under gårdagen skedde inom samma område och nattens två bränder är också nära varandra, men i en annan del av Malmö.

– Vi försöker kolla om vi kan hitta någon kamera som har filmat men än så länge har vi inte hittat något, säger Andreas Hulting.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.