Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera personer med luftvägsbesvär fick evakuera en lokal i Kirseberg på torsdagskvällen. Foto: Mikael Nilsson

Flera evakuerades efter stickande lukt i lokal på Kirseberg

Publicerad

Ett flertal personer fick luftvägsrelaterade besvär efter en stark och stickande lukt i föreningslokal. Strax efter 19 inkom larmet. Polis, räddningstjänst och ambulans var på plats men ingen behövdes föras till sjukhus.

Samtliga personer har evakuerats från lokalen. De evakuerade undersöks av ambulansvård i en närliggande idrottshall. Det är ännu oklart hur många som är i behov av sjukhusvård. Bland de drabbade finns barn, ungdomar och vuxna.

Vad som orsakat besvären hos de drabbade är fortfarande inte klarlagt.

– Räddningstjänsten har konstaterat att det inte rört sig om något farligt ämne. De lämnade platsen strax efter klockan 20, ingen har behövts föras till sjukhus, säger Sara Tunklev, teamledare på SOS Alarm.

Polisen meddelar att vad som orsakade lukten fortfarande är oklart och att det inte fanns någon lukt kvar när man anlände. Polisen misstänker inget brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer