Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera nyplanterade träd som skulle återställa området efter vandaliseringen i februari upptäcktes nedsågade under söndagsmorgonen i Kävlinge. Foto: Johan Dernelius/SVT

Flera nyplanterade träd vandaliserade igen i Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

I februari blev ett 70-tal träd vandaliserade i den nya stadsdelen Almelund i Kävlinge. Nu har de träd man planterat för att återställa området blivit nedsågade igen.

Under söndagsmorgonen kom larm till polisen om att ett flertal nyligen planterade träd uppges blivit nedsågade i den nya stadsdelen Almelund i Kävlinge, något som Sydsvenskan var först med att rapportera. Dessa träd planterades efter en tidigare vandalism i februari, när ett 70-tal träd förstördes.

– Ska jag vara riktigt ärlig så blir jag skitförbannad, det är otroligt onödigt och man blir väldigt besviken när man ser det, säger kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge, Annsofie Thuresson (M).

Trädvandalisering

Hon berättar att hon körde dit för att se vad som hänt med egna ögon.

– Alla träden jag såg var vandaliserade. Det är träd som precis på samma sätt som förra gången blivit nedsågade och sedan knäckta, säger Annsofie Thuresson (M).

Upprepande händelser

Sydvästra Skåne har drabbats av upprepande händelser av liknande trädvandalism de senaste månaderna. I Lund blev träd värda minst en miljon nedsågade kort innan nyår.

Polisen utreder samband

Enligt polisens presstalesperson, Filip Annas, kommer det att utredas om det kan finnas ett samband mellan händelserna.

– Det är inte otroligt att det finns en koppling i och med att det hänt i samma eller närliggande kommun, säger Filip Annas.

Det är ännu oklart hur många träd det rör sig om men har varit på plats för att dokumentera skadorna och en anmälan om skadegörelse ska upprättas.

Nedan kan du se skadorna efter vandaliseringen i februari.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen i klippet. Annsofie Thuresson (M) visar på vilket sätt träden i Kävlinge kapats av okänd person. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trädvandalisering

Mer i ämnet