Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jessica Mårtensson, kommunpolis i Kävlinge, säger att informationen om de gamla trädvandaliseringarna i trakterna är ny för henne. Foto: Anna Palmgren

Polisen saknar spår efter trädvandaliseringen i Kävlinge

Uppdaterad
Publicerad

Det tog flera dagar innan trädvandaliseringen i Kävlinge anmäldes och därav tror polisen att eventuella spår kan ha försvunnit. Att plantera nya träd uppskattas kosta runt en halv miljon kronor.

Marken kring Almelundsområdet är lerig och hade polisen fått in anmälan tidigare hade de kanske kunnat säkra fotspår. När SVT Nyheter Skåne når entreprenören är det oklart varför det inte gjordes någon polisanmälan direkt när skadorna upptäcktes.

Några vittnen till vandaliseringen har polisen inte hittat. Området saknar lysen då det ännu är en byggarbetsplats, och få personer rör sig i området efter skymningen.

Trädvandalisering

Se skadegörelsen i klippet ovan.

Finns historia av trädvandalism i Skåne

Senast i mellandagarna drabbades Lund av liknande skadegörelse och polisen undersöker nu om det kan finnas ett samband. Men kollar man bakåt i tiden var området runt Malmö – Lund – Kävlinge hårt drabbat av vandalism på träd redan under 90-talet när en stor rad liknande brott inträffade.

– Den här informationen var ny för mig och jag har inte fått till mig att vi tittar på något samband mellan de händelserna, säger Jessica Mårtensson, kommunpolis i Kävlinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trädvandalisering

Mer i ämnet