Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett grönområde i Rosengård spärrades av under söndagskvällen. Enligt Nils Norling, presstalesperson, utreder polisen en grov våldtäkt på en flicka som är yngre än 15 år. Foto: SVT

Flicka under 15 år utsatt för grov våldtäkt i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades sent på söndagseftermiddagen om en våldtäkt vid Drömmarnas hus på Rosengård  i Malmö.

– Vi utreder en grov våldtäkt mot en flicka under 15 år, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen i Malmö.

Händelsen skedde troligen någon gång mellan 17 och 18 på söndagen. Polisen har hållit ett inledande förhör med flickan, men är förtegen om vad man vet.

– Vi kan inte gå in på några närmare detaljer som kan förstöra utredningen men händelsen inträffade utomhus och vi har i nuläget ingen frihetsberövad, säger Nils Norling.

Område spärrades av

Ett stort grönområde spärrades av och i samband med den tekniska undersökningen gjordes en del fynd men vilka vill polisen inte berätta.

Nu vill polisen att allmänheten kommer in med tips om observationer man gjort i området under söndagskvällen.

– Vilka människor har man sett röra sig i området, har man sett fordon eller personer på cyklar. All sådan information kan vara väldigt värdefull.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.