Flygbolaget Bra återupptar linjen Malmö–Stockholm den 12 maj. I slutet av juni startar sommartrafik Malmö–Visby. Foto: Johan Nilsson / TT

Flygbolaget Bra återupptar trafiken i maj

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Bra, som ställt in sina inrikesflygningar i drygt ett år, återupptar snart trafiken. Bland annat nystartas linjen Malmö-Bromma i mitten av maj. Sommarlinjen Malmö-Visby kommer tillbaka i juni.

– Malmö är en av våra huvuddestinationer sen många år. Det är en självklarhet att det blir en av de första destinationer vi börjar flyga till nu efter pandemin, säger kommersiella chefen Ulrika Matsgård i ett pressmeddelande.

Linjen Malmö–Stockholm startar 12 maj och Malmö–Visby i slutet av juni.

Ser en ljus framtid

Bra ser nu ljust på framtiden och tror att efterfrågan på flygresor kommer att öka, när Sverige i sommar kommit långt i vaccineringen mot covid-19. 

– Det är bara början. Vi kommer att öka trafiken successivt i takt med att efterfrågan kommer tillbaka, säger Ulrika Matsgård. 

Skapar 55 jobb

Flygbolaget Bra har genomgått en rekonstruktion, och större delen av personalen permitterades förra våren.

Vid återlanseringen kommer Bra att sysselsätta runt 55 personer i Malmö, varav 20 piloter och kabinanställda, 20 tekniker och 15 anställda på huvudkontoret.

Under rekonstruktionstiden fick personer som bokat biljett före flygstoppet inte ut full ersättning för inställda resor. De erbjöds 25 procent av biljettpriset eller en ersättningsbiljett – något som strider mot Allmänna reklamationsnämndens beslut. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer