Foto: Stina Stjernkvist/TT

Flygbolaget BRA hotas av konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Svenska flygbolaget BRA, som bland annat trafikerar Bromma flygplats, hotas av konkurs och har ansökt om rekonstruktion.
– Vi behöver nu göra en konsekvensanalys av det här beskedet, säger Robert Pletzin, Swedavias presschef.

BRA skriver i ett pressmeddelande att de har ansökt om rekonstruktion hos tingsrätten. Alla flygningar från och med idag har ställts in till och med 31:a maj. Bolaget hoppas kunna återuppta trafiken efter sommaren.

– Efter noggranna överväganden väljer företagets styrelse att ansöka om rekonstruktion och frysa verksamheten helt. Detta kommer ge oss andrum för att ta fram en långsiktigt hållbar affärsplan. Jag beklagar innerligt hur detta påverkar anställda och kunder, säger Geir Stormorken, VD på BRA, i ett pressmeddelande.

Ytterligare ett hårt slag mot flygbranschen

– Vi beklagar naturligtvis att det händer och det speglar ju den dramatiska situation som flygbranschen just nu befinner sig i. Vi behöver nu göra en konsekvensanalys av det här beskedet. Även om vi inte har några kommersiella flyg från Bromma idag, så har vi fortsatt öppet för samhällskritiskt flyg, som vi nu också ser en ökning av, säger Robert Pletzin, Swedavias presschef.

Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm stad meddelar att det är för tidigt att kommentera uppgifterna om vad det här betyder för Bromma flygplats och Stockholm stad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet