Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zoologen på Skånes djurpark misstänker att det är en havsörn som lyft fjällräven ut ur hägnet. Foto: Anita Hernodh/Privat

Flykten från Skånes djurpark – fjällräv på rymmen

Uppdaterad
Publicerad

En vit fjällräv har rymt från Skånes djurpark och personalen misstänker att det är en havsörn som har tagit den och sen tappat eller släppt räven.

På måndagsmorgonen upptäckte personal på Skånes Djurpark i Höör att den ettåriga fjällrävstiken Mei var borta och sen dess har personal letat.

– Detta är ju ett mysterium eftersom staketet i rävhägnet är intakt. Men en havsörn har cirkulerat vid djurparken i helgen och vi tror att det är örnen som tagit räven och sen släppt eller tappat den, säger Anna Blinkowski, zoolog på Skånes djurpark.

Anita Hernodh bor i Stehag och på väg till jobbet i morse lyckades hon ta några bilder på räven på vägen nära Sjöholmen vid Ringsjön. Det ligger cirka 5 kilometer från Skånes djurpark.

– Först trodde jag att det var nån slags hundvalp eller mård. Den var väldigt söt och ganska liten. Det tittade på mig en stund och sen gick den iväg, säger Anita Hernodh.

Ett tiotal personer från Skånes Djurpark har under måndagen letat efter räven utan att lyckas hitta den. Nu uppmanar de allmänheten att hålla utkik och rapportera in eventuell fynd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.