Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Häng med på en cykeltur genom centrala Malmös historia. En av hållplatserna är statyn ”Arbetets ära” på Möllevångstorget. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Följ med när Eurovision-volontärer lär sig mer om Malmö på cykel

Uppdaterad
Publicerad

Snart kommer tusentals turister till Malmö för att se Eurovision och 600 volontärer kommer att jobba gratis med projektet. Några av dem passade på att följa med på en cykeltur genom Malmös historia.

Cykelguiden Petra Eninge har ett digert program för dagens cykeltur. Möllan, Operan och Folkets Park är några av hållplatserna. På cykelturen berättar hon om stadens historia från medeltid, via arbetarrörelsen till nutid.

– Jag ser fram mot att vara volontär på Eurovision Village i Folkets park. Jag följde med på detta för att jag är intresserad av Malmös historia och vill lära mig lite till, säger 68-årige Jörgen Pettersson.

Eurovision song contest 2024

Ska hjälpa besökare

Ett 20-tal volontärer satte sig på sadeln i duggregnet. Tanken är att de ska hjälpa besökare med mer information.

– Vi hoppas ju att de ska lära känna varandra och framför allt att de ska få upp ögonen för Malmö och kunna rekommendera olika saker till besökare och delegationer, säger Marie Åkesson från Malmö stad.

– För de som bor och verkar i Malmö så är det så intressant att lyfta blicken och se vad har vi för fantastiska hus här i Malmö, säger cykelguiden Petra Eninge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet