Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör musiken som får delegationsvärden Radoslav Indic hjärta att bulta – han är en av 600 volontärer som arbetar med Eurovision song contest 2024. Foto: Bernard Mikulic

Radoslav välkomnar Serbien till Eurovision i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Totalt kommer 600 volontärer arbeta med Eurovision i Malmö. Som delegationsvärd är det Radoslavs Indics uppgift att hjälpa den serbiska delegationen med allt från att köpa strumpor till att hitta matställen och att lösa problem som kan dyka upp.

När Eurovision kommer till Malmö så ska han hjälpa sin delegationen under 17 dagar.

– Jag kommer ihåg min första Eurovision i Malmö 2013 när jag står och vinkar av dem på flygplatsen i Kastrup och fick tårar i ögonen, säger Radoslav Indic.

Eurovision song contest 2024

Lever i en bubbla

Det är nionde gången som Radoslav Indic är delegationsvärd på Eurovisionfinalen. I år för Serbien.

Jobbet går ut på att vara tillgänglig och hjälpa delegationen med allt möjligt. Från tidig morgon till sen kväll. Och han gör det gärna och jobbar gratis.

– Jag tar semester så jag har fortfarande någon form av inkomst. Det är en bubbla som du lever i de här två veckorna och det är bara roligt, säger Radoslav Indic.

Efterfrågad som värd

Till vardags jobbar han som flygvärd men är erfaren som delegationsvärd. Första gången var i Malmö 2013.

Sen dess har Serbiens och Montenegros delegationer bett honom följa med till finalerna i bland annat Kiev, Tel Aviv, Wien och Lissabon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet