Socialnämnden utredde var pojken skulle bo

Uppdaterad
Publicerad

Socialnämnden i Trelleborg hade fått i uppdrag att utreda var den nu döde pojken, vars föräldrar hade separerat, skulle bo i framtiden. I väntan på att utredningen skulle bli klar beslutade Ystads tingsrätt i februari i år att pojken skulle bo växelvis varannan vecka hos sin mamma respektive pappa.

Socialnämndens utredning skulle bli klar nu på torsdag den 25 juli. Men Trelleborgs kommun hade begärt att få förlänga utredningstiden till slutet av sommaren.

Enligt uppgifter till SVT var det när pappan kom för att hämta sin son, fredagen den 19 juli, som dödsfallen upptäcktes. Mamman och den 8-årige sonen hittades döda på en bostadsadress i Trelleborg.

Två döda i Trelleborg

Av beslutet i Ystads tingsrätt framgår det att pojken skulle hämtas på fredagar i hemmet under skolfria dagar av respektive förälder.

Polisen bekräftar på måndagen att de inte letar efter en gärningsman utifrån. Nu försöker polisen bringa klarhet i omständigheterna och söka svar på vad som hänt kvinnan och barnet.

Kvinnan ansökte 2017 om att få en god man. I mitten av juni i år beslöt tingsrätten att godmanskapet skulle upphöra då kvinnan själv begärt det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Två döda i Trelleborg

Mer i ämnet