Rökutvecklingen från plastmaterialet var mycket kraftig. Foto: Anders Magnusson

Fyra unga pojkar misstänks för branden på Limhamns IP

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på tisdagen började det brinna i flertalet rullar med konstgräs på Limhamns idrottsplats i Malmö. Enligt polisen misstänks fyra unga pojkar för branden.

Samtliga fyra är under 15 år och därmed inte straffmyndiga.

– Vi överlämnar ärendet till socialtjänsten. Ungdomar i den åldern kan inte dömas, men med tanke på att stora värden förstördes i branden kan det bli tal om skadeståndsanspråk. De får isåfalll riktas mot pojkarnas målsmän, säger Rickard Lundqvist, presstalesman vid polisens ledningscentral.

Branden orsakade kraftig rök och allmänheten uppmanades att gå inomhus.

Larmet om branden kom till räddningstjänsten 11.42. När de kom fram till idrottsplatsen i Limhamn brann det i ett större upplag med konstgräs.

– Branden är under kontroll och det finns ingen spridningsrisk till närliggande byggnader, säger Måns Krook, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd, vid lunchtid.

Hålla sig inomhus

Rökutvecklingen från konstgräset var under branden mycket kraftig. Ett viktigt meddelande gick ut till allmänheten som uppmanades hålla sig inomhus och inte andas in röken. Räddningsledaren uppmanade alla att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vid 13.30-tiden blåstes faran av och räddningstjänsten räknar med att kunna lämna platsen strax efter klockan 15 under eftermiddagen.

– Det ryker forfarande på platsen, men det mesta är släckt nu, sade Måns Krook på räddningstjänsten till SVT Nyheter Skåne.

När räddningstjänsten lämnat platsen kommer Malmö stad ta över bevakningen av platsen.

Rökutvecklingen från plastmaterialet är mycket kraftig. Ett viktigt meddelande har gått ut till allmänheten, som uppmanas hålla sig inomhus och att inte andas in röken. Foto: Anders Magnusson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.