– Jag har knappt hunnit bearbeta det än, säger Peter Abramo, biträdande rektor på Bergaskolan. Foto: Anders Magnusson / Johan Dernelius

Skolbarn fick hållas inne under branden

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna på Bergaskolan fick hållas inomhus under tisdagen på grund av den kraftiga brandröken som uppstod när konstgräs började brinna.

Under tisdagen bröt en kraftig brand ut i flera rullar konstgräs på Limhamns idrottsplats. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus på grund av den tunga röken och elever på Bergaskolan hölls inne.

– Vi reagerade ganska så snabbt, fick in barnen som var ute på rast och tog in dem i aulan. Sen har vi kämpat på med att fortsätta undervisningen ändå, säger biträdande rektor Peter Abramo.

”Man får upp en puls”

Enligt honom blev några elever uppjagade, men de flesta höll sig lugna. Han tycker att skolan hanterade branden bra, men säger att han blev skakad av händelsen.

– Man får upp en puls, absolut, och man blir skakad. Jag har knappt hunnit bearbeta det än, säger Peter Abramo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.