Förrådsbrand vid förskola i Öja utanför Ystad

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades vid niotiden på lördagsmorgonen till en brand i en förrådsbyggnad vid en förskola på Björkvallsvägen i Öja utanför Ystad. Förrådet blev rejält brandskadat och förskolans lokaler rökskadades.

Polis och räddningstjänst skickades till platsen.

– Det var en 50 meter lång byggnad som inrymmer en förskola och ett förråd för loppmarknad. Den delen där loppisverksamheten låg, brandskadades rejält, säger Roger Larsson, yttre befäl vid räddningstjänsten sydöstra, till SVT Nyheter Skåne på lördagseftermiddagen.

Förskolan saneras

Ingen person ska ha skadats i samband med branden på Ystads Miljöförskola, även kallad Bladlusen.

– En akut sanering med så kallade rökätare som tar bort röklukten har påbörjats. Förhoppningsvis kan de bedriva verksamhet där som vanligt igen på måndag, säger Roger Larsson, som själv varit på brandplatsen.

Vid 15-tiden var branden helt släckt och räddningsstyrkorna kunde lämna platsen.

Utreder misstänkt brott

Ärendet rubriceras som mordbrand och området har spärrats av.

– Man har inte direkt kunnat ange vad orsaken till branden är. Därför gör man nu en teknisk undersökning för att ta reda på om det är ett brott som ligger bakom branden eller inte, sa Evelina Olsson vid polisens ledningscentral, till SVT Nyheter Skåne på lördagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer