Förskola i Malmö totalförstörd i brand

Uppdaterad
Publicerad

En förskola i stadsdelen Holma i Malmö har totalförstörts i en brand, natten mot söndag, och kommer att brinna ned helt till grunden. Bara hundra meter från förskolan brann även en bil under natten.

Vid klockan 23.36 på lördagskvällen kom larmet till SOS om att en förskolebyggnad på Snödroppsgatan i Malmö stod i brand. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man snabbt konstatera att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

– Det var en spridningsrisk till en början, men den kunde ganska snabbt begränsas, säger Mats Nilsson, inre befäl vid räddningstjänsten Syd, vid klockan 01.00.

– Branden är under kontroll, men hela byggnaden kommer att brinna ned.

På plats hela natten

Som mest fanns 28 brandmän från totalt fyra olika stationer på plats.

– Det kommer att brinna hela natten, och under förmiddagen (söndag) kommer det här att vara avklarat, säger Mats Nilsson till SVT Nyheter.

Intill förskolan ligger ett antal flerfamiljshus, men ingen av dessa fastigheter har tagit någon skada av branden. Inte heller några personer har kommit fysiskt till skada.

Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand och kommer att undersöka platsen så fort det är möjligt.

Strax efter larmet om förskolebranden fick räddningstjänsten rycka ut på ännu en brand, cirka hundra meter därifrån. Där var det en bil som hade börjat brinna.

Dagen efter branden. Foto: Hans Larsson
Morgonen efter branden återstod inte mycket av förskolan. Foto: Richard Lööf

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer