Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundägaren Amanda Bengtsson tycker det låter som en bra idé att låta hundar få vara på bryggorna. I klippet hör du fler röster för och emot förslaget. Foto: Julia Wiberg/SVT

Hundägare: Låt våra jyckar vara på bryggor och stränder

Uppdaterad
Publicerad

Hundars vara eller icke vara på stranden och bryggorna längs Ribersborg splittrar Malmöborna. Ett förslag har nu seglat upp från en hundägare i Malmö som kan leda till att hundar och människor kommer behöva samexistera vissa tider av dygnet.

Från 15 mars till 15 september får hundar inte vara med på stranden, inte ens i koppel.

Anledningen är bland annat att hundar riskerar att störa ordningen, de kan skrämma eller störa trafiken. Argument som inte biter på hundägaren Ehsan G Noroozi, som besöker hundstranden på Ribersborg.

– Jag tycker det är rimligare att de som är rädda för hundar jobbar bort sin hundrädsla, säger hundägaren Ehsan G Noroozi.

Vad tycker du om att det finns de som anser att det räcker att hundar redan har ett stort område på Ribersborg?

– Jag tycker att de har fel. Som det ser ut idag så har vi hundar i samhället, och då måste de får ta plats, säger Ehsan G Noroozi.

Förslaget har fått över 100 röster

I medborgarförslaget står att hundar borde tillåtas vara på bryggorna längst Ribersborg i Malmö under vissa tider på dygnet – innan klockan 8 på morgonen och efter 9 på kvällen.

– Ett liknande förslag har inte varit uppe som jag kan hitta, säger Else Welinder, statsjurist på fastighets- och gatukontoret på Malmö stad. 

Hittills har förslaget fått över 170 röster, vilket innebär att det kommer tas upp när tekniska nämnden sammanträder.

I klippet hör du fler röster för och emot förslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.