Foto: Mikael Nilsson

Försvunnen man hittad död i bäck

Uppdaterad
Publicerad

En äldre man hittades död i en bäck bakom församlingshemmet i Södra Sandby på söndagsförmiddagen. Det är oklart hur mannen hamnat i bäcken men enligt polisen finns ingen brottsmisstanke.

Räddningstjänsten från Lund och dykare från Malmö larmades till platsen sedan några förbipasserande sett kroppen i vattnet. Platsen där kroppen hittades är hal och svårtillgänglig i en slänt ner mot bäcken som ligger strax bakom församlingshemmet vid kyrkan i Södra Sandby.

– När vi kom fram till platsen gjorde försökte vi med hjälp av både hjärt och lungräddning och med hjärtstartare rädda honom, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Enligt SVT:s utsände Mikael Nilsson har anhöriga sökt efter mannen tidigare.

– Vad som hänt vet vi inte men det finns ingen misstanke om brott och de anhöriga har underrättats, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningcentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.