Enligt förundersökningsledare Jeanette Sprimont fortsätter polisen under helgen att kartlägga vad vad som hänt, och vilka personer som varit på platsen. Foto: Andreas Hillergren/TT

Ingen gripen efter mordet – söker iakttagelser av personer på moped

Uppdaterad
Publicerad

Över ett dygn efter det misstänkta mordet på en ung man på Heleneholm i Malmö är fortfarande ingen gripen. Nu ber åklagaren allmänheten att höra av sig med iakttagelser.

Vid fyratiden under natten till fredag hittades en ung man skjuten utomhus på Heleneholm i Malmö. Senare under förmiddagen kom besked om att mannen avlidit och att polisen utreder händelsen som mord.

Ingen gripen

Vid klockan 14 på lördagen var fortfarande ingen misstänkt gripen för brottet. Åklagare och förundersökningsledare Jeanette Sprimont är sparsam med information om både mannen och händelsen.

Hon berättar att man från polisens sida fortsätter arbeta med full fart under helgen, för att kartlägga vad som hänt och samla in bevisning som kan finnas.

Söker vittnen till personer på moped

– Det är inte så mycket information jag kan lämna om gärningen, men vi har uppgifter om iakttagelser av två personer på moped i anslutning till händelsen.

Hon uppmuntrar personer med iakttagelser av två personer på eller med moped någonstans i Malmö under mordnatten att höra av sig till polisen.

– Det kan vara personer av intresse för utredningen på ett eller annat sätt, säger Jeantte Sprimont.

I klippet nedan hör du bland annat Robert Kuznecov som bor i närheten av brottsplatsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ung man har avlidit efter skottlossning på Heleneholm i Malmö. Robert Kuznecov bor i närheten och hörde höga smällar under natten. Foto: Otto Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.