Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Fotbollskarriären över efter vårdmiss

Uppdaterad
Publicerad

IVO, Inspektionen för vård och omsorg, kritiserar akutmottagningen i Lund för att de glömde att skicka en remiss med uppföljningen efter ett brott på lillfingret. Den 19-årige fotbollsmålvakten som brutit fingret fick troligen sin karriär förstörd när fingret läkte fel.

Det var i mars ifjol som nittonåringen bröt fingret under en fotbollsmatch. På akuten fick han fingret ihopspjälkat med ett annat finger och hemskickad. När han inget hört från sjukvården i mitten av sommaren hörde han av sig till akuten.

Då visade det sig att de glömt skicka remissen till handkirurgen i Malmö. Skadan hade då läkt fel eftersom det gått så lång tid och sannolikt är fotbollskarriären över.

– Jag testade att spela på nytt, men insåg att det inte gick. Nu har jag lagt av, säger fotbollsspelaren till SVT Nyheter Skåne.

– Nu ska jag operera fingret. Det är en svår operation och läkarna har sagt att chansen till spel är liten.

IVO bedömer nu att akutmottagningen i Lund har brustit i att ge patienten en bra vård när de glömde att skicka remisserna och inte följde upp fingerskadan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.