Freddy Nilsson, kommunpolis, berättar att städning och fastighetsskötsel har hjälpt att motverka brottslighet på Seved. Foto: TT/SVT

Brottsförebyggande framgångsreceptet från Sofielund till Möllevången

Uppdaterad
Publicerad

Det brottsförebyggande arbetet på Seved i Malmö har varit lyckat, enligt polisen. Nu ska framgångsreceptet kopieras och användas på Möllevången.

– Arbetet är inte färdigt i Sofielund men vi ser att våra insatser har gett god effekt. Nu vill vi göra samma sak på Möllevången, säger Freddy Nilsson, kommunpolis, lokalpolisområde norr.

Bakom initiativet står polisen, Malmö stad och Malmö universitet. Ett första möte har hållits med fastighetsägare och näringsidkare om den nya föreningen BID Möllevången som ska bildas.

Rent område ska minska brotten

BID står för Business Improvment District. Genom att bland annat se till att fastighetsägare håller efter sina hus och skapa ett rent område ville man minska riskerna för brott.

– Vi vill behålla allt det som är bra med Möllevången, men få bort det som är dåligt. Vi ser att Möllevången, om inget görs, riskerar att bli klassat som ett särskilt utsatt område, säger Freddy Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.