Bild från fyndplatsen på en byggarbetsplats i Staffanstorp där kroppsdelar, tillhörande en ung kvinna från Malmö, hittades 2017. Bild från polisens förundersökning. Foto: Polisen/TT

Friades för styckmord på Marua – åklagaren överklagar

Uppdaterad
Publicerad

Expojkvännen friades för styckmordet på Marua Ajouz, 18, från Malmö, men nu överklagar åklagaren Tomas Olvmyr tingsrättsdomen.

Åklagaren anser att rätten gjort en felaktig bevisvärdering och inte samvärderat de olika bevis som finns, rapporterar Sydsvenskan. Han skriver i sitt överklagande att förundersökningen ska kompletteras i flera avseenden, enligt tidningen.

Marua anmäldes försvunnen i början av 2003 och hösten samma år hittades hennes huvud i Bokskogen utanför Malmö. Först långt senare hittades övriga kvarlevor och kvinnans tidigare pojkvän åtalades för mordet 20 år efter hennes försvinnande.

Inga tydliga bevis

Åklagaren har hävdat att mannen sköt kvinnan av misstag, men att han sedan styckat och gömt kroppen på olika platser. Det har inte gått att fastställa någon dödsorsak, något mordvapen har inte hittats och det finns inga kända vittnen som har sett dådet.

En stor del av bevisningen mot mannen är ett vittne som kontaktade polisen våren 2022 och sade att expojkvännen berättat om hur mordet gått till och att han var skyldig.

Rätten ansåg att det inte går att utesluta att kvinna omkom genom en olyckshändelse eller ett vådaskott, men det går inte heller utesluta att någon annan än den åtalade mannen orsakat hennes död.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mordet på 18-åriga Marua Ajouz såg ut att förbli olöst efter att hennes huvud hittats i skogen – men det 20 år gamla fallet fick en vändning. Se vad som hänt i videon ovan. Foto: Privat/TT/Montage

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.