Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Enligt räddningstjänsten är hoppborgen så hög som sex-sju meter. Foto: Johan Nilsson / TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Fallolycka på Kiviks marknad – fyra barn skadade

Uppdaterad
Publicerad

Fyra barn fördes till sjukhus på tisdagskvällen efter att de fallit från flera meter från en uppblåsbar rutschkana på Kiviks marknad. Enligt Region Skåne bedöms alla fyra som lindrigt skadade.
– Av någon anledning har hoppborgen tappat sin stabilitet, säger Roger Larsson, yttre befäl på sydöstra Skånes räddningstjänst.

En fyraårig pojke har förts till Universitetssjukhuset i Lund. Hans skador bedöms av sjukvården som lindriga. Även för de övriga tre barnen uppges skadorna vara lindriga. Två av dem vårdas på närbelägna Ystad lasarett och ytterligare ett på Centralsjukhuset i Kristianstad.

Olyckan inträffade strax efter klockan 18 och platsen spärrades snabbt av.

– Vi var snabbt på plats eftersom vi redan har flera poliser i tjänst på Kiviks marknad. Vi väntar nu på tekniker för att få en närmare bild av vad som hänt, säger pressinformatör Katarina Rusin hos polisen.

Händelsen rubriceras av polisen som vållande till kroppsskada.

Flera meter hög

Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan när rutschkanan, som var mellan sex och sju meter hög, plötsligt kollapsade.

– Då faller fyra barn ur och ner på marken. Alla var vakna och talbara när de fördes med ambulans till sjukhus, men eftersom det är barn är det svårt att bedöma hur skadade de är, säger Roger Larsson, yttre befäl på sydöstra Skånes räddningstjänst.

Hur var stämningen på platsen?
– Lugn, som tur är. Det var mycket poliser på plats som spärrade av omgående så räddningsarbetet gick lugnt och stilla. Sedan tar det ett tag att få fyra ambulanser till Kivik, men vi har lämnat platsen nu.

”Ska inte få hända”

Festivalgeneralen Dennis Nilsson bekräftar olyckan och beklagar det inträffade.

– Merparten av besökarna har som tur är inte behövt uppleva händelsen, men vi som känner till den är så klart bestörta. Det ska inte få hända så klart, säger han.

Enligt honom ska räddningstjänst och ambulanspersonal kunnat jobba ostört på platsen.

– Jag var förbi olycksplatsen för tio minuter sedan och de har kunnat göra vad de ska i fred. Däremot har jag ingen information om hur det gått för barnen eller hur de mår, säger han.

Hur är känslan när något sådant här händer?

– Jättetråkigt så klart, efter en helt fantastisk marknadshelg i övrigt.

Polisens kriminaltekniker på plats vid hoppborgen på Kiviks marknad. Foto: Mikael Nilsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer