Fyra personer är anhållna misstänkta för människohandel med sexuella ändamål. Foto: TT/Anna Hermansson

Fyra gripna misstänkta för sexhandel i Malmö

Publicerad

Under måndagen utförde polisen ett tillslag i Malmö som ledde till att fyra personer, två kvinnor och två män, anhölls misstänkta för människohandel med sexuella ändamål.

De fyra männen och kvinnorna är från Rumänien, och greps vid tillslaget i måndags. Tillslaget var planerat, och enligt polismästare Petra Stenkula arbetar polisen hårt mot den här typen av brottslighet.

– Vi jobbar väldigt hårt för att hitta den här typen av prostituerade som är i utsatta situationer både ekonomiskt och socialt, det är flera som inte kan språket.

Under tillslaget fattade polisen också misstankar kring sexköpare.

– Förhoppningsvis kan det leda till utredningar om brott mot sexköpslagen, säger Petra Stenkula, polismästare i Syd.

Marknadsfört på internet

Hon vill inte lämna några detaljer kring var eller hur personerna greps, men meddelar att man bland annat marknadsfört på internet.

– Vi arbetar med sådana här ärenden hela tiden, där det handlar om gatuprostitution, sexköp på internet och lägenhetsbordeller. Det är sällan så att de här kvinnorna själva anmäler, så därför är det viktigt att vi har personal som som jobbar för att hjälpa dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.