Gamla brandstationen i Spjutstorp brann ner

Uppdaterad
Publicerad

Den gamla brandstationen på Lievägen i Spjutstorp brann ner under måndagen. Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Byggnaden är helt övertänd. Det hade brunnit en bra stund innan vi larmades till platsen, sade Claes Jeppsson, insatsledare vid räddningstjänsten i sydöstra Skåne, till SVT tidigare under dagen.

Larmet om branden i den gamla brandstationen kom klockan 15.26. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och byggnaden som inte använts som brandstation på många år.

– Vi låter den helt brinna ner. Det gör vi för miljöns skull, så att det inte ska rinna ner släckvatten i grundvattnet, säger Claes Jeppsson.

Räddningstjänsten arbetade också med att kyla ned och kontrollera en intilliggande villa för att säkra så att branden inte spred sig.

Det finns inga uppgifter om personskador. Under måndagseftermiddagen meddelade polisen att man misstänker att branden var anlagd och att det rubriceras som skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.