Efter skjutningen den 3 augusti då tre människor träffades av kulor utanför Gamlegårdens centrum upplever många som bor och arbetar i området en oro. Foto: SVT

”Människor är skräckslagna” – stark oro i Gamlegården efter skjutningen

Publicerad

En vecka efter skjutningen i Gamlegården i Kristianstad är oron fortfarande stor i området. Många av dem SVT Nyheter träffar vågar inte ställa upp på intervjuer – de är rädda för vad som skulle kunna hända.

– Man vågar inte ta en promenad i området på natten, säger en boende i området.

– Människorna är skräckslagna efter det som har hänt i Gamlegårdens köpcentrum och är rädda att det ska hända igen när som helst, säger ”Adam” som vill vara anonym.

Han fortsätter:

Skottlossning i Gamlegården

– Folket här vill se ett riktigt seriöst arbete av politikerna, kommunen och polisen mot gängkriminaliteten. Det är inte tryggt här och situationen i Gamlegården blir bara värre, säger Adam. 

Tre gripna släppta

Tre personer skadades allvarligt i skottlossningen utanför köpcentret. Tre ungdomar greps efter dådet, men de släpptes sedan och är inte längre misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Gamlegården

Mer i ämnet