Foto: Anders Magnusson

Gasläcka i centrala Malmö

Uppdaterad
Publicerad

En avgrävd gasledning ledde till att delar av Södra Förstadsgatan stängdes av. Räddningstjänsten fick gräva sig ner för att täta läckan.

– Vi har utrymt två butiker, vi vill hålla allmänheten borta därför har vi spärrat av platsen, säger Gustaf Sandell inre befäl på räddningstjänsten syd.

Enligt räddningstjänsten rör det sig om en gasledning som har grävts av i samband med arbete med vattenledningssytemet.

Södra Förstadsgatan stängdes av mellan Drottninggatan och Storgatan. Räddningstjänsten jobbar just nu med att försöka stänga av gasen.

– Vi håller just nu på med avstängningar av gasledningar, vi måste gräva för att komma åt ledningar, säger Gustaf Sandell.

En dryg timme senare var läckan tätad.

– Gasen är avstängd och vi har undersökt intilliggande fastigheter. Det tog lite tid att stänga gasen eftersom vi var tvungna att gräva oss ner och klämma ledningen på ett bra ställe, säger Gustav Sandell vid 14-tiden.

Ingen person kom till skada vid insatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.