Gemensamt krav från M och SD: Sparka sparbankens vd

Uppdaterad
Publicerad

Toppnamnen för Moderaterna och Sverigedemokraterna i Sölvesborg går nu gemensamt ut och kräver att Richard Karlsson lämnar posten som ordförande i Sölvesborgs-Mjällby Sparbank.

Bakgrunden är de uppmärksammade turerna kring oredovisade kostnader för resor, lägenhetsaffärer och privata arrangemang som har ifrågasatts av Skatteverket.

Kith Mårtensson (M) skriver nu tillsammans med Louise Erixon (SD) ett gemensamt debattinlägg där de kräver att vd:n  lämnar sin post.

Sölvesborg

”Vår analys är att om samma ageranden skett inom exempelvis politiken, kommunens verksamhet eller i ett vanligt privat bolag så hade vederbörande fått lämna sin tjänst omedelbart”, skriver de bland annat.

De båda menar också att styrelsens hantering av frågan bör granskas.

Initiativ från SD

”Att alla de otaliga övertramp som gjorts tas så lättvindigt av ansvariga är oroväckande och räcker inte på långa vägar för att rädda det förtroende man hittills tappat.”, skriver de.

Kith Mårtensson(M) ser inget anmärkningsvärt i att de båda partierna går fram gemensamt i frågan.

– Det har vi gjort förr. Vi har inga problem med att samarbeta med andra partier som delar vår åsikt, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

Hon säger samtidigt att initiativet till debattinlägget togs av Sverigedemokraterna.

SVT har inte lyckats nå Richard Karlsson för en kommentar men han säger till BLT att de båda ”har rätt att tycka vad de vill”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborg

Mer i ämnet