– Det känns bra att de har lättat på restriktionerna, säger Celine Fayad, som är på väg till Kastrup. Foto: Johan Dernelius/SVT

Glädje efter lättade inreseregler till Danmark

Uppdaterad
Publicerad

På midsommardagen klockan 16 lättade Danmark på inresereglerna för svenskar. SVT Nyheter var på plats i Hyllie i Malmö för att höra hur svenska och danska resenärer reagerar på lättnaderna.

För svenskar som vill resa in i Danmark räcker det nu med ett färskt intyg på att man inte är smittad med covid-19, att man har antikroppar eller är fullvaccinerad. Den sista sprutan ska dock vara minst 14 dagar gammal.

– Det blir jättehärligt att ha svenskar som kommer fram och tillbaks och att vi också kan komma till Sverige. För vi får inte resa in utan isolation och så, men det får vi nu så det kommer bli jättekul, säger Victoria Jørgensen från Danmark.

I videon kan du se vad Victoria och andra resenärer säger om de nya lättnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.