De vita luckorna ska smyckas med graffiti. Foto: Ylva Esping

Graffitimålare sökes till hunddagis

Uppdaterad
Publicerad

Inga taggar, men snygga hundar – det vill ägaren till hunddagiset i Sankt Larsparken i Lund ha på sitt nya uthus. Nu bjuds konstnärer, graffitimålare och klottrare in för att måla under organiserade former.

– Vi har haft problem med graffiti och jag är rädd för att de ska klottra på vårt nya uthus. Därför bjuder jag in dem för att de ska måla något snyggt, säger Marja Bengtsson, ägare till Höje hund och park, som hunddagiset heter.

Luckorna på det nybyggda uthuset lyser nymålat vita men kan snart bli mer färgstarka.

Marja Bengtsson har satt upp lappar i Sankt Lars där konstnärer, graffitimålare och klottrare uppmanas ta kontakt med henne för att komma dit och måla på dagtid.

Den gamla byggnaden har nyligen blivit nedklottrad. Nu bjuds graffitimålarna in att dekorera under organiserade former. Foto: Ylva Esping

Idén fick Marja Bengtsson när hon såg att en övergiven förrådsbyggnad i Sankt Larsområdet, inte långt ifrån hunddagiset, blev sprejmålad nyligen. 

Hon hoppas nu att konstnärerna ska komma till henne och använda sina sprejburkar på dekorativt sätt på dagtid.

– Jag vill gärna ha olika graffitihundar på luckorna och inte en massa taggar, säger Marja Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.