Tre personer hittades på fredagen döda i en villa i Skivarp i Skurups kommun. Foto: Mikael Nilsson

Efter trippelmordet i Skivarp: ”Grannarna är i chock”

Uppdaterad
Publicerad

I Skåne har en person anhållits, skäligen misstänkt för att ha mördat tre personer i en villa. För grannarna i skånska Skivarp kommer det misstänkta trippelmordet som en chock.

Polisen misstänker nu att de tre män som i går hittades livlösa i en tvåplansvilla i Skivarp har blivit mördade. Bland människor i grannskapet i det lilla samhället är bestörtningen stor, rapporterar SVT:s reporter Mikael Nilsson:

– De jag talat med är så klart chockade, först över nyheten att det hittats döda människor i närheten och så nu när det framkommer att det kan röra sig om mord. Skivarp är ett mycket litet samhälle som påverkas starkt av en sådan här händelse.

Tre män döda i Skivarp

Efter den tekniska undersökningen på fredagen sade polisen först att man inte misstänkte något brott bakom dödsfallen utan att de kan ha varit självmord eller orsakats av missbruk. Under dagen måste analysen ha ändrats då en person anhölls som skäligen misstänkt för mord. Vad som fått polisen att byta spår är inte känt. Gripandet skedde i Ystad.

– Polisen är mycket knapp med information. Det enda vi vet är att det är en man och att han anhölls vid halvsextiden i går. Vilken koppling han har till platsen eller offren ha polisen inte sagt ännu, säger Mikael Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre män döda i Skivarp

Mer i ämnet