H65 förlorade andra finalen

Efter tisdagens match i SM-slutspelet i handboll är det nu kvitterat till 1-1 mellan H65 Höör och Sävehof. Partillelaget vann den andra matchen över H65 med 34–30.

Det var jämnt den första kvarten i första halvlek. Sedan drog hemmalaget från Partille ifrån och ledde med sex mål i halvtid, 20–14.

-Vi satte en bra grund bakåt och stressar dem till sämre lägen. Vi har pratat om att smälla på bättre, sade Sävehofs Olivia Mellegård i halvtidsintervjun med C More.

Sävehof bjöd på tufft försvarsspel som inte H65 lyckades bemästra. Även om man hämtade in ett niomålsunderläge i andra halvlek till tre måls skillnad. Närmare än så kom inte Skånelaget.

H65 Höörs tränare Ola Månssons matchanalys är tydlig:

-Vi var för dåliga i försvaret i första halvlek. Ska man möta Sävehof på bortaplan kan man inte släppa in 20 på en halvlek, säger han till C More.

Koppang var bäste målskytt med nio. H65:s Isabelle Andersson satte sex. Mittsexan Alma Skretting gjorde fem och blev matchens lirare i H65.

Den tredje finalen, i bäst av fem, spelas även den i Partille på fredag.