Malmö tingsrätt dömer en 25-årig man till två års fängelse för grovt vapenbrott. Mannen sitter sedan förra hösten häktad för inblandning i dödsskjutningen på Emporia i Malmö. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Häktad för Emporiadådet döms för vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man som sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet på en gängledare inne i köpcentret Emporia i Malmö döms för grovt vapenbrott. Påföljden blir fängelse i två år.

Vid en husrannsakan i mannens lägenhet i våras hittades en skarpladdad halvautomatisk pistol med lasersikte och tillhörande ljuddämpare, enligt domen från Malmö tingsrätt. 25-åringen har erkänt brottet han nu döms för.

Häktade för inblandning

Mannen häktades redan hösten 2022 för inblandning i dådet på Emporia. Det var i augusti det året som en 31-årig gängledare dödades och en kvinna som råkade vara på plats blev allvarligt skadad. I början av september i år dömdes en 16-årig pojke till fyra års sluten ungdomsvård för mord och mordförsök.

Sju personer sitter häktade som misstänkta för inblandning i dådet och åtal mot dem väntas senare i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.