Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Personerna hade med sig ett organisationsnummer och föreningsintyg, så allting verkade grönt”, säger leklandets vd Heléne Lloyd. Men några pengar dök aldrig upp. Foto: Maria Pettersson/SVT

Lekland blev av med 52 000 kronor – häktade för springnota misstänks för liknande brott

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personer, som på torsdagen häktades för grovt bedrägeri efter den uppmärksammade springnotan på Malmökrogen Atmosfär misstänkts för ett tiotal liknande brott. Ett av dem ska ha begåtts mot ett lekland i Malmö.

– Det var tre personer som kom. De sa att de var en organisation som jobbar för utsatta barn, berättar Heléne Lloyd, vd för leklandet Funnys äventyr.

Personerna, som på torsdagen häktades vid Malmö tingsrätt för springnotan, handlade varor på leklandet för 52 000 kronor. Men några pengar dök aldrig upp.

Springnotan i Malmö

Köpte presenter till barnen

De köpte bland annat kläder, böcker och spel, som skulle ges som presenter till barnen.

– De hade med sig ett organisationsnummer och ett föreningsintyg så allting verkade vara helt grönt, säger Heléne Lloyd.

I klippet hör du leklandets vd Heléne Lloyd berätta vad som sedan hände.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springnotan i Malmö

Mer i ämnet