Maher Peri tycker det är tråkigt att behöva gå i skolan på höstlovet. Samtidigt ser han en chans att kunna höja sitt betyg i svenska. Foto: Andreas Irebring

Han läser upp sina betyg på höstlovet

Publicerad

Pauliskolan i Malmö håller lovskola på höstlovet för de gymnasieelever som har blivit underkända i något ämne. Maher Peri som läser tredje året är en av dem.

– Jag läser svenska med förhoppning om att bli godkänd på kursprovet i nästa vecka.

47 elever i årskurs tre har anmält sig till höstlovsskolan. Utöver dem är det även en del elever från årskurs ett och två som är på Pauliskolan i veckan för att förbättra sina betyg. Enligt Maher Peri har problemet för honom inte varit ämnet svenska i sig, utan att undervisningen skett på distans.

– Det har varit svårt att få hjälp. Det är lättare att lyssna på en lärare i ett klassrum än att sitta hemma och bli distraherad av annat.

Resultat har oroat

Tajana Krznar, biträdande rektor på Pauliskolan har märkt av att många elever inte kunnat följa distansundervisningen på ett tillfredsställande sätt. Något som resulterat i att elever fått underkänt.

– Vi har varit oroliga från första början när vi började med distansundervisning på grund av covid-19. Och när vi nu kunnat titta på elevernas resultat, efter att de återvänt till skolan, har oron bekräftats.

Bristande motivation

Samuel Wiktor läser upp sitt betyg i naturkunskap under veckan. Men det är inte det enda ämnet han har underkänt i.

– Jag fick F i sju ämnen. Jag skulle säga att det var på grund av corona då jag hade godkänt i allt tidigare. Jag hittade inte motivationen när jag satt hemma. Jag är tacksam över att få den här chansen att läsa upp mina betyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.