Hanna Nilsson (SD) fortsätter leda partiets grupp i Hässleholm tillsammans med Ulf Berggren (SD). Foto: SVT

Hanna Nilsson (SD) fortsätter leda partiet i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas Hanna Nilsson (SD) tillsammans med Ulf Berggren (SD) kommer fortsätta leda partiets grupp i Hässlehom. Det beslutades på ett möte på onsdagen och framgår av ett pressmeddelande från partiet i sociala medier.

Efter onsdagens möte beslutade SD:s ordförandegrupp att Hanna Nilsson ska fortsätta leda gruppen i Hässleholm tillsammans med Ulf Berggren.

”Hanna Nilsson har redan för en vecka sedan erbjudit sig att stiga ner från KSO-posten till förmån för Lina Bengtsson, detta har dock nekats från M och KD som i stället har krävt Hannas avgång från samtliga politiska uppdrag. Detta är något hela vår grupp finner helt oacceptabelt.”, skriver partiet i pressmeddelandet.

– Det är samma linje som vi har haft hela tiden. Inga konstigheter. Jag fortsätter leda gruppen med Ulf Berggren, säger Hanna Nilsson (SD), till SVT Nyheter Skåne på torsdagen.

I pressmeddelandet poängterar partiet att: ”Om M och KD står fast vid sina krav på Hannas avgång så väljer vi att sitta kvar och styra i en treblockslösning eller gå i opposition. Det är SD-gruppen som beslutar vilka som ska ingå i vårt politiska lag, inte media eller andra partier”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du möta vikingaentusiasterna som menar att Hässleholms kommunalråd Hanna Nilsson (SD) vill hyra dem som torpeder. Foto: Erika Dahlin Jönsson/Johan Dernelius

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vikingabyn

Mer i ämnet