Här fångas bombmannen i Rosengård på film

Uppdaterad
Publicerad

En film från en övervakningskamera fångade hur det gick till innan bomben exploderade på Rosengård i fredags kväll. Filmsekvensen, som publicerats på Youtube, visar hur gärningsmannen placerar ut bomben vid porten till bostadshuset. Sekunderna efter sker en kraftig explosion som totalförstör entrén till trapphuset.

Det var strax efter klockan 22 i fredags som polis larmades till ett flerfamiljshus på Rosengård i Malmö efter att en inringare hört en hög smäll. Väl på plats kunde polisen konstatera att något exploderat vid porten. Ingen skadades men både entrén och trapphuset fick stora materiella skador.

En film från fastighetens övervakningskamera har nu lagts ut på Youtube. Filmsekvensen visar hur gärningsmannen, iklädd huvjacka, tar fram något som liknar en termosbomb ur en plastpåse och placerar den invid porten, för att sedan springa från platsen.

Filmen intressant för polisen

Filmen kan nu komma att bli en viktig del i polisens arbete.

– Vi har tillgång till filmen och den finns i vårt utredningsmaterial. Filmer är alltid intressanta i våra utredningar, säger Nils Norling, presstalesperson vid polisen.

Vem som har lagt ut filmen på Youtube är okänt.

– Det är inte vi som gått ut med filmen på Youtube, hur det har gått till vågar vi inte svara på just nu, säger Nils Norling.

Söker fler kameror i området

Polisen söker nu aktivt efter andra kameror i området som kan ha fångat något av intresse för utredningen. De tittar även på möjliga hotbilder mot personer på adressen och intilliggande fastigheter.

Hittills har ingen frihetsberövats efter explosionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.