• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT Nyheter Skånes reportrar låtsades vara en klient och bokade ett möte med Soheil Naderi för att få svar på frågorna om gåvobreven och testamentet. Foto: Johan Dernelius

Här flyr juristen Soheil Naderi från SVT Nyheter Skånes reportrar – vägrar svara

Uppdaterad
Publicerad

Soheil Naderi slutade svara på mejl och blockerade samtal från SVT. Därför låtsades vi vara en klient och bokade ett möte med honom på hans kontor i Malmö.

SVT Nyheter Skåne har kunnat avslöja hur juristen Soheil Naderi, med sin firma Jurista, förmått äldre och demenssjuka klienter att skriva under gåvobrev där de ger bort sina hem och förmögenheter till honom.

SVT blev i september lovade en intervju med Soheil Naderi, efter ett kort möte på tingsrätten.

– Jag har inga problem att dölja, sa han då.

Men kort innan intervjun skulle äga rum ställde Soheil Naderi in intervjun med hänvisning till att han fått förhinder. Efter det slutade han svara på mejl och sms, och blockerade SVT:s nummer på telefonen.

Därför ringde SVT till honom och låtsades vara en klient och bokade ett möte med honom på hans kontor i Malmö, för att få svar.

Under mötet ringde Soheil Naderi polisen för att anmäla reportrarna. Anmälan lades sedermera ned utan åtgärd från polisen.

Se hur det gick i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Juristen och de osannolika gåvorna

Mer i ämnet