Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är en annan värld – drömmarnas värld”. I videon får du bland annat träffa René Karlsson som är Carola när hon är på scen. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här förvandlas René till Carola

Publicerad

Carola och Elvis är två av karaktärerna som äntrar scenen när Glädjerevyn sätts upp i Osby och Älmhult. Skådespelarna är ett gäng personer med olika funktionsvariationer.

– Jag kommer beatboxa hela revyn, säger Felicia Stenborg, 22.

Gruppen började som ett fotbollslag, men nu sätter de upp revy också. Jessica Persson och Lasse Magnusson, som båda stått på scen i många år, är två av ledarna.

– Revy, att stå på scen, glittra och få uppmärksamhet, det är det bästa som finns. Det är det vi vill dela med oss av till de här ungdomarna, säger Lasse Magnusson och fortsätter:

– De har talanger och vill göra saker. Då fyller vi på med vårt kunnande om revy, glitter, hur man gör och så blir det jättebra.

I videoklippet får du bland annat höra Felicia Stenborg beatboxa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.