SVT var med på påvens plan som landade i Malmö. Foto: Pablo Torres/SVT

Här landar påven i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Drygt tjugo minuter före utsatt tid, klockan 10:39, landade påve Franciskus Alitaliaplan på Sturup flygplats i Malmö. Det är första gången på 27 år som en påve besöker Sverige.

Den katolska kyrkans ledare blev mottagen av bland annat statsminister Stefan Löfven och kulturminister Alice Bah Kuhnke.

Livgardets dragonmusikkår och arméns musikkår stämde upp i ett välkomnande till ett grått Sturup. På plats fanns även officersfanvakt och hedersvakt från Södra skånska regementet.

Påven besöker Skåne

Klockan 14 ska påven möta kungaparet ett stenkast från domkyrkan i Lund och efter det blir det ekumenisk gudstjänst i domkyrkan.

Påven är i Sverige för att uppmärksamma 500-årsminnet av reformationen. Tanken är att bland annat erkänna den skada som katoliker och protestanter åsamkat varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påven besöker Skåne

Mer i ämnet