Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi behöver ambulans! Nu!!!” – en industrilokal fylldes av sjukvårds- och blåljuspersonal när det var dags för terrorövning i Hässleholm. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Här simuleras terrordåd i Hässleholm

Publicerad

På tisdagen kryllade det av blåljus- och sjukvårdspersonal i ett industriområde i Hässleholm. Anledningen? Terrorövning.

Flera gånger den senaste månaden har personal från sjukhuset i Hässleholm sminkats med fejkade skador och agerat offer i ett fiktivt terrorscenario.

På så vis har blåljuspersonal fått öva på vad de ska göra vid ett larm om pågående dödligt våld – och övningarna har varit nyttiga även för sjukhuspersonalen, enligt sjuksköterskan Heidi Carlén som jobbar i sjukhusets krisledning.

– Förr gav buset inte sig på sjukhuspersonal eller sjukhusinrättningar men i dag är det tyvärr inte riktigt så längre. Då måste ju även vi som personal steppa upp, säger Heidi Carlén som under tisdagen spelade receptionisten Bodil.

I videoklippet får du se mer av terrorövningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.