Kristianstad IK begärs i konkurs av Skatteverket. Foto: TT

Hockeyklubb i kris – begärs i konkurs

Publicerad

Ishockeyklubben Kristianstad IK begärdes i konkurs av Skatteverket under tisdagen, till följd av en stor skatteskuld. Men ordföranden är hoppfull att kunna lösa situationen.

Skatteverket beslutade att under tisdagen begära Kristianstad IK i konkurs, något som Kristianstadsbladet var först att rapportera om.

– Det var ett väldigt tufft beslut vi fick igår av Skatteverket. Man känner sig knockad, tappar luften och känner en uppgivenhet över den insats man lagt in. Men sen kommer man på fötter igen – det ska lösas, med ännu mer arbete, säger Christian Falk, ordförande för Kristianstad IK.

Han berättar att budgeten som lades innan säsongen räknade med pengar från externa finansiärer för att hjälpa med gamla skulder. Pengar som blivit försenade och till slut resulterat i att klubben står med likviditetsbrist, efter en snöbollseffekt av framskjutna skulder.

Hoppfull trots mörka läget

Trots det dystra beskedet från Skatteverket är Christian Falk hoppfull. Efter att Skatteverket ansökt om att sätta klubben i konkurs kallar tingsrätten till förhandling – något som vanligtvis tar omkring en månad.

– Vi har redan nu fått fram pengar till över hälften av skulden. Vi har fått ett enormt gensvar från lokala företagare och privatpersoner. Så vi är förhoppningsfulla att lösa skulden redan i slutet av denna vecka eller i nästa, säger han.

Hur påverkar detta klubbens verksamhet?

– Förhoppningsvis inte alls. Eventuell påverkan sker först efter tingsrättens förhandling – men vi försöker som sagt kunna betala av skulden innan vi kommer till förhandling och då finns ingen skuld att förhandla om, säger Christian Falk.

Hur ska ni lösa det?

– Jag fortsätter vädja till näringslivet så att vi kan behålla denna fina och anrika ishockeyklubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer