Ett dystert rekord: högst antal covid-patienter på de skånska sjukhusen sedan pandemistarten. På bilden Skånes universitetssjukhus i Lund. Foto: Emil Langvad/TT

Högsta antalet patienter med covid-19 på skånska sjukhus hittills

Uppdaterad
Publicerad

97 patienter med konstaterad covid-19 vårdas nu på sjukhus i Skåne, varav 15 personer på IVA. Det är det högsta totala antalet inlagda på sjukhus sedan pandemins utbrott i mars.

Söndagens siffror innebär en ökning med 15 patienter som vårdas på vårdavdelning jämfört med lördagen, men antalet IVA-patienter är detsamma som gårdagen. Regionens statistik som visar antal patienter per ort har inte uppdaterats under helgen, så det finns i nuläget ingen information om hur patienterna är fördelade över sjukhusen.

I våras var det högsta totala antalet covid 19-patienter på de skånska sjukhusen 91. Dock fanns det dagar under våren då antalet intensivvårdade patienter var högre än dagens femton.

Coronavirus i Skåne

I helgen har elva dödsfall rapporterats in i Skåne. Det kan finnas en eftersläpning i den statistiken.

Så här sa Region Skånes direktör Alf Jönsson och biträdande smittskyddsläkare Mattias Waldeck om smittoläget i  Skåne vid en presskonferens i onsdags:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet