Under måndagen höll Fäladsskolan i Lund stängt efter att det florerat hot på sociala medier. Foto: SVT/Johan Dernelius

Högstadieskola i Lund stängde efter misstänkt hot – anmälan nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Hot ska ha florerat på sociala medier under förra veckan, riktade mot Fäladsgården i Lund. Därför hålls skolan stängd under måndagen.

– Det har florerat hot på sociala medier under förra veckan, säger Fäladsgårdens rektor Anna Öjehagen.

Hoten har gjort en del vårdnadshavare och elever oroliga, vilket har lett till att skolan hålls stängd under måndagen, säger Anna Öjehagen.

– Vi bedömer att vi behövde tid för att tillmötesgå oron och få en överblick över situationen, säger hon.

Varken skolförvaltningen eller polisen ska ha gjort bedömningen att det rörde sig om ett allvarligt hot, men skolan erbjuder samtalsstöd på grannskolan till de elever som behöver det.

Anna Öjehagen är rektor på Fäladsgården i Lund. Foto: Johan Dernelius

Under måndagseftermiddagen gick Lunds kommun ut med ett pressmeddelande där de skriver att en polisanmälan om olaga hot mot grupp upprättades på morgonen. Vid lunchtid kunde emellertid polisen konstatera att inget brott begåtts och utredningen lades ner.

Skolan kommer att öppna igen på tisdag.

Skolledningen har även valt att under måndagen hålla skolbiblioteket öppet för Fäladsgårdens elever och vårdnadshavare. Det finns även psykologstöd tillgängligt.

Fäladsgården är en högstadieskola i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.