Två amerikanska medborgare omkom efter en olycka mellan en vattenskoter och en elbåt i Köpenhamn. Foto: Mathias Øgendal/TT

Höjt straff efter dödliga skoterolyckan

Publicerad

Två och ett halvt års fängelse blir straffet för den 25-årige man som i fjol körde ihjäl två unga kvinnor med vattenskoter i centrala Köpenhamn, skriver TT.

Gärningsmannen dömdes redan i januari till två års fängelse för att ha orsakat kvinnornas död, men påföljden skärps nu av landsretten, Danmarks motsvarighet till hovrätten.

Olyckan inträffade på kvällen den 6 maj förra året när 25-åringen brakade in i en uthyrningsbåt med sju utbytesstudenter från USA, nära Islands brygge. Mannen skulle göra en u-sväng, men tappade kontrollen över skotern och träffade båten i hög fart. Gärningsmannen och hans kompisar smet sedan på sina skotrar, men polisen hann i kapp dem några kilometer söderut.

De omkomna var båda amerikaner, en 18-årig kvinna från delstaten Louisiana och en 21-årig kvinna från Massachusetts.

De övriga sju vattenskoterförarna, sex män och en kvinna, dömdes i våras för hänsynslös körning till böter på mellan 3.700 och 11.500 danska kronor,.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.