Den 24-åriga kvinnan från sydvästra Skåne erkänner att hon hotat publicera konversationerna på webbplatsen Dumpen, som hänger ut män som sexchattar med minderåriga. (Arkivbild.) Foto: Johan Nilsson/TT/Polisen

Hotade hänga ut män på Dumpen för sexköp – skånsk kvinna åtalad för utpressning

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig kvinna från sydvästra Skåne åtalas för tre fall av utpressning och två fall av försök till utpressning.

I samtliga fall ska hon ha hotat hänga ut männen på webbplatsen Dumpen. Hon ska också ha hotat att säga till männens anhöriga att de försökt köpa sex eller sexchattat med barn.

Brotten ska, enligt stämningsansökan, ha begåtts mellan 2021 och 2022 och kvinnan erkänner brott.

Männen bor på olika platser i landet och tre av dem har tillsammans betalat närmare 40 000 kronor till kvinnan via swish. I de två övriga fallen har kvinnan försökt få männen att betala 20 000 respektive 60 000 kronor.

Skärmdumpar på chattar

I flera av fallen har männen berättat att de kommit i kontakt med kvinnan via en sida på nätet. De har betalat för videosamtal som aldrig blivit av. Istället har de senare kontaktats av kvinnan som krävt dem på pengar.

Tillvägagångssättet är i princip detsamma. Efter att ha haft kontakt med männen via olika chattprogram, har kvinnan tagit skärmdumpar på konversationen.

Därefter har hon kontaktat männen, visat dumparna och hotat att avslöja konversationen för deras anhöriga. Hon ska också ha sagt att hon tänkte publicera dem på webbplatsen Dumpen, som hänger ut män som sexchattar med minderåriga.

”Swishade 2000 kronor fel”

I ett av fallen, som handlar om försök till utpressning, berättar mannen att han swishat 2000 kronor till fel person. När han kontaktat mottagaren, som visade sig vara den åtalade kvinnan, vägrade hon betala tillbaka.

I stället krävde hon mer pengar och sa att hon skulle hänga ut mannen för att han försökt köpa sex för 2000 kronor. ”Jag har gjort så tidigare mot andra personer,” ska hon ha sagt.

I polisförhören erkänner 24-årigen brotten. Hon förklarar med att hon varit i behov av pengar. Vissa av fallen kommer hon ihåg. Andra minns hon inte, men säger att männens vittnesmål förmodligen stämmer.

Bedrägeri mot skolkamrat

Kvinnan åtalas även för ett fall av bedrägeri mot en tidigare skolkamrat, som hon vid 72 tillfällen förmått föra över närmare 30 000 kronor.

För att sätta press, har hon sagt att hon varit hotad till livet och lovat betala tillbaka – något hon visste att hon inte skulle klara, enligt tingsrätten. Kvinnan erkänner brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.