Foto: TT

Hotet mot Malmö universitet: Terrorister skulle avrätta, våldta och tortera

Uppdaterad
Publicerad

Det var islamistiska terrorister som skulle slå till mot Malmö universitet i måndags, enligt hotmejlet som SVT tagit del av. De skulle mörda studenter med automatvapen och hemmagjorda bomber.

Universitetet höll stängt i måndags efter ett anonymt hotmejl som kom till skolan den 29 december.

SVT Nyheter har tagit del av mejlet, som är skrivet på engelska. P3 Nyheter och HD och Sydsvenskan var först med att rapportera om innehållet i hotmejlet.

Hemmagjorda bomber

I mejlet står det att skolan skulle bombas och att studenter skulle mördas med hjälp av hemmagjorda bomber, kemiska vapen och automatvapen. Det innehåller också ett hot om att ” icke-muslimska” studenter skulle våldtas och torteras.

”We will make sure to leave many, many dead and bloody bodies. This will happen on January 8th”, avslutas hotmejlet.

Skolledningen och polisen har inte velat kommentera innehållet i mejlet.

”Värnar det öppna samhället”

Universitets rektor, Kerstin Tham, framhåller på universitetes hemsida att Malmö universitet värnar om det öppna samhället.

– Universitetet ska vara en medmänsklig, positiv och välkomnande miljö. Den här gången tog vi det säkra före det osäkra och valde att stänga våra lokaler den 8 januari. Det är alltid en balansgång där varje situation måste bedömas för sig, säger hon i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hotet mot Malmö universitet

Mer i ämnet